Airbrush logoFörstasidan hos Airbrush Digital Studio ABTjänster, retusch, prepress, illustrationer och original mmKontakta ossLäs mer om vår BildbankRetusch- och bildgalleri

RETUSCHCASE - TOBLERONE

Här går vi in lite mer i detalj på vissa av de jobb vi gjort lite mer ingående. Steg för steg vad som gjorts.

Uppdrag: Fotomontage, retusch och färgkorrigering.
Uppdragsgivare: T&T (John Mara).
Slutkund: SAS Euroshop.

Uppdraget gick ut på att göra fotomontage till tidningen Euroshop och affischer på vecko-basis, tre olika per vecka. Flygplan skulle dekoreras med olika varumärken till en ganska tight budget.
Kunden fick tag i en sk. "planespotter" som hade bilder på de flesta flygplansmodeller. Dock fick inte dessa användas som de var pga olika rättigheter från flygplanstillverkare och flygbolag. Utöver att de skulle dekoreras var det även ett måste att "bygga om" dessa så de inte var avbildade som de ser ut i verkligheten och att inget av originaldekoren fanns kvar.

I vissa fall fick vi underlag i form av logotyper, i andra fall (som detta) införskaffades en Toblerone (som vi åt upp) innan den scannades in och gjordes i ordning för att läggas in på flygplanet.

Det finns fler exempel på dessa i vårt bildgalleri, dock endast ett urval. Totalt retuscherades ett 50-tal flygplan i ordning med olika dekor.

Toblerone inscannad förpackning

Originalbild 1 - Toblerone packshot som lästes in i vår AGFA XY-15.

oretuscherat flygplan

Originalbild 2 - Flygplan som levererades digitalt.

Retuscherat bort dekor på flygplan

Originalbild 2 - Flygbolagets dekor retuscherades bort och vissa förändringar gjorda på flygplanskroppen.

Fotomontage ny dekor på plats

Originalbild 2 - Fotomontaget tar form och dekoren är pålagd. Efter detta har dörrar och fönster mm tagits tillbaka och ändrats.

Bakgrundsbild, färgkorrigerad och beskuren Ihopkopierat bildmontage med flygplan på bakgrund

Originalbild 3 - Bakgrunden, färgkorrigerad i Photoshop med ny himmel ihopkopierad med landningsbanan och det ytterligare retuscherade flygplanet. Den färdiga bilden till höger är klickbar för en störra bild.

Denna bild vart uppskattade och gjordes senare i två versioner till. Toblerone GULD och en Vinternatt-version. För guldversionen gjordes ytterligare färgjustering av bilden och mera blänk retuscherades in för att mer likna deras guldförpackning. Nattversionen är flygplanet och även bakgrunden ytterligare färgkorrigerad, samt att bakgrunden har fått en ny himmel och ett norrsken.

Första versionen - Toblerone original Andra versionen - Toblerone Guld Tredje versionen - Guld Vinternatt

© 2008-2018 Airbrush Digital Studio AB
Säby Gård, 177 38 Järfälla | | Sitemap